LGS tercihleri nasıl ve nereden yapılır? LGS tercihi yaparken dikkat edilmesi gerekenler…

2025 LGS tercihlerinin nasıl ve nereden yapılabileceği ile ilgili bilgiler, tercih sürecinin bugün başlamasıyla birlikte milyonlarca lise öğrencisinin ilgi odağı haline geldi. Peki, LGS tercihleri nasıl ve nereden yapılır? Nelere dikkat edilmeli…

2025 LGS TERCİH TARİHLERİ

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından duyurulan 2025 LGS takvimine göre tercih yapma tarihleri belirlendi.

Bu doğrultuda; 2025 LGS tercihleri 14-24 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

LGS TERCİHLERİ NASIL YAPILIR?

Tercih işlemi öğrenci ve veli tarafından https://e-okul.meb.gov.tr internet sitesi üzerinden ya da herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüğünden gerçekleştirilebilecektir. Yapılan tercihler mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerinde onaylatılacaktır.

LGS yerleştirme sürecinde tercih listelerinin elektronik ortamda oluşturulabilmesi için hazırlanan iki farklı tercih robotu, birinci ve ikinci yerleştirmeye esas nakil sonuçlarına göre güncellenecek ve süreç tamamlanana kadar erişime açık tutulacak.

LGS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

LGS yerleştirme sonuçları ve boş kalan kontenjanlar, 4 Ağustos 2025 tarihinde “meb.gov.tr” adresinde duyurulacaktır.

TERCİH YAPARKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Merkezi sınavla öğrenci alan resmi liseler için tercih listesi yaparken dikkat edilmesi gereken hususlar şunlardır:

  • LGS ile öğrenci kabul eden okullardan toplam 10 okul seçme hakkınız bulunmaktadır.
  • Bu 10 okulu genel yüzdelik dilime göre en yüksek puandan en düşük puana doğru sıralayarak oluşturmalısınız.
  • Kendi yüzdelik diliminize denk gelen okulu 6. sıraya eklemelisiniz.
  • İlk 5 okulu kendi yüzdelik diliminizden daha düşük puana sahip okullardan seçebilirsiniz. Ancak kendi diliminizden en fazla 2 dilim daha düşük okulu tercih etmelisiniz.
  • Son 4 tercihinizi ise kendi yüzdelik diliminizden daha yüksek olan okullara ayırarak kendinizi garantiye alabilirsiniz.

Related Posts

KPSS merkezi atama 3001, 6225, 7322, 7324, 7348 nitelik kodu nedir? Nitelik kodu ne demek?

KPSS nitelik kodları ve anlamları merkezi atama tercih süreciyle beraber araştırılıyor. Peki, KPSS merkezi atama 3001, 6225, 7322, 7324, 7348 nitelik kodu nedir? Nitelik kodu ne demek?

“Cam Gibi Değil Kum Gibi” atölyesi; “Sanat buluşmaları ile deprem sonrası gençlerin düşünme biçimleri şekilleniyor”

“Cam Gibi Değil Kum Gibi” atölyesi; “Sanat buluşmaları ile deprem sonrası gençlerin düşünme biçimleri şekilleniyor”

Yasemin Fazlaca kimdir, kaç yaşında ve nereli? Yalova Altınova Belediye Başkanı Yasemin Fazlaca CHP’den istifa etti

Yalova’nın Altınova ilçesinin ilk kadın belediye başkanı Yasemin Fazlaca, Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) istifa ettiğini duyurdu. İş dünyasında tersanecilik, inşaat ve otomotiv sektörlerinde uzun yıllar faaliyet gösteren Fazlaca, siyasi kariyerinde halk odaklı çalışmalarıyla dikkat çekmişti. Kamuoyunda AK Parti’ye geçeceği iddialarıyla gündeme gelen Fazlaca’nın bu kararı, Yalova’da geniş yankı uyandırdı. Peki, Yasemin Fazlaca kimdir, kaç yaşında ve nereli?

Gün değişikliği fayda etmedi: NOW’ın iddialı dizisi final yapıyor!

Gün değişikliği fayda etmedi: NOW’ın iddialı dizisi final yapıyor!

ALES ne zaman yapılacak? ALES/2 sınav ve sonuç açıklama tarihi bilgisi

ALES sınav tarihi 2025, ÖSYM takvimi ile belli oldu. Bu yıl ikincisi düzenlenecek olan ALES/2 sınav tarihi yaklaşırken, adaylar da ALES hangi tarihte? sorusuna yanıt arıyor. 2025 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2025-ALES/2) başvuruları sona erdi. Şimdi ise ALES/2 sınav tarihi araştırmaları hız kazandı. Adaylar sınav yerlerini ÖSYM AİS ekranı üzerinden T.C kimlik numarası ve şifresi ile alacaklar. Sınavda sayısal ve sözel testler uygulanacak. ALES/2 sınavı ne zaman? İşte ALES 2 sınav tarihi bilgisi

SAĞLIK RAPORU ÖDEMESİ VE ÜCRETLERİ 2025: Sağlık raporu ücretli mi oldu? Sağlık raporu ücretleri ve ücret ödeme ekranı

Sağlık raporu düzenlemesine göre Aile hekimliği birimlerinde düzenlenen aşağıdaki özel amaçlı raporların sürecinin tamamlanması ve kullanılabilmesi için ödeme yapılması gerekecek. Aile hekimliği birimlerinde yapılan rapora esas muayene işlemleri ise ücretsiz olacak. Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan “Ek-2 Sağlık Hizmetleri Fiyat Tarifesi”ne göre, çeşitli sağlık raporları için yeni ücretler belirlendi. Peki, Sağlık raporu ücretli mi oldu? İşte, sağlık raporu ücretleri ve ücret ödeme ekranı