Demir fiyatları son 2 haftanın en yüksek seviyesinde

Demir Fiyatları Son 2 Haftanın En Yüksek Seviyesinde Yükseldi

Demir cevheri fiyatları, Çin’in açıkladığı teşvik paketleri ve ABD ile Çin arasındaki ticari gerilimin hafifleyeceği beklentileriyle son iki haftadır artış kaydediyor.

Dalian Emtia Borsası’nda (DCE) Eylül ayı demir cevheri kontratı, yüzde 0,78 artışla 711 yuan/ton (98,47 dolar) seviyesine yükseldi.

Kontrat, seansın başlarında 726 yuan/ton ile 24 Nisan’dan bu yana en yüksek seviyesine ulaştı.

Singapur Borsası’ndaki haziran ayı demir cevheri, erken saatlerde 99,85 dolar/ton ile yaklaşık iki haftanın zirvesine ulaştıktan sonra yüzde 0,81 artışla 98,3 dolar/ton seviyesinden işlem gördü.

Çin Merkez Bankası (PBOC), ABD ile devam eden ticaret gerilimine karşın ekonomik büyümeyi desteklemek amacıyla 2025 yılında zorunlu karşılık oranını 50 baz puan düşürecek.

Bir demir cevheri tüccarı, bu teşviklerin beklentileri aştığını belirterek, fiyatların güçlenmesinde bu etkenin önemli olduğunu söyledi.

Çelik Göstergeleri de Değer Kazandı

Şanghay Vadeli İşlemler Borsası’nda çelik göstergeleri artış kaydetti. İnşaat demiri yüzde 0,39, sıcak haddelenmiş rulo yüzde 0,59 ve paslanmaz çelik yüzde 0,67 oranında yükseldi.

DCE’deki diğer çelik üretim bileşenleri ise zayıf temeller nedeniyle kayıplar yaşadı. Koklaşabilir kömür ve kok kömürü sırasıyla yüzde 0,16 ve yüzde 0,2 oranında değer kaybetti.

Related Posts

Küresel elektrik üretiminin yüzde 41’i yenilenebilir ve nükleer enerjiden sağlandı

Geçen yıl küresel çapta üretilen elektriğin yüzde 41’i yenilenebilir ve nükleer enerjiden elde edildi.

Asgari ücret 4 ayda eridi: Emekçinin cebinden 2 bin 953 TL buharlaştı!

DİSK-AR’ın yayımladığı Ücret Kayıpları İzleme Raporu’na göre, 2025’in ilk dört ayında net asgari ücret enflasyon karşısında 2 bin 953 TL değer kaybetti. Rapor, temmuzda zam yapılmasının zorunlu hale geldiğini ortaya koydu.

Ekonomi ve piyasa yazısı yazmak ya da yazmamak

Türkiye’de siyasi gündem ne kadar gerilimli olursa olsun, her dönemde ekonomi ülkenin en önemli meselesi olduğu açıktır. Özellikle pandemiden sonra tüm dünyada tedarik zincirinin bozulmasıyla birlikte gıdaya erişimden enflasyona kadar pek çok alanda ciddi dengesizlikler yaşandı. ABD ve Çin dahil olmak üzere hiçbir ülke bu süreçten etkilenmeden çıkamadı. Bizim memlekette ise çoğu zaman insanlar kendi işine odaklanmak yerine, üzerine düşmeyen konular hakkında fikir yürütmeyi tercih eder. Siyaset,

Sebze fiyatları arttı vatandaş bedava fide kuyruğuna girdi

Ekonomik kriz nedeniyle alım gücü düşen vatandaş kuyruklara mahkûm edildi. Ucuz gıda kuyruklarının ardından bu kez de Kayseri’de bedava domates fidesi dağıtımında uzun kuyruklar oluştu.

Türkiye hidroelektrikte dünyanın ilk 10 ülkesi arasında

Türkiye, nisanda yayımlanan Global Energy Monitor raporuna göre, işletmede bulunan hidroelektrik kapasitesiyle dünyada en yüksek kapasiteye sahip 20 ülke arasında ilk 10’a girdi.

Halkbank, İran yaptırımları davasını ABD Yüksek Mahkemesi’ne taşıdı

Halkbank, İran yaptırımları davasını ABD Yüksek Mahkemesi’ne taşıdı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir